Як Геращенко сварилася із «Слугами народу»

 

На сьогоднішньому позачерговому засіданні Верховної Ради прямо в сесійній залі сталася перепалка між Іриною Геращенко з «європейської солідарності» і представниками «Слуги народу». Про це повідомляє видання «Страна»

Перед голосуванням за законопроект 3376-1 «Про захист населення від інфекційних хвороб» Геращенко, виступаючи з трибуни, назвала фракцію «Слуги народу» «хитрозробленою».

Як Геращенко сварилася із "Слугами народу"
Як Геращенко сварилася із «Слугами народу»

Вона повторила вчорашні слова президента Володимира Зеленського, який так назвав тих, хто хоче встановити 5-відсотковий бар’єр на місцевих виборах .

«Соррі за забірну лексику, але це цитата великого лідера сучасності. В цьому парламенті є одна «хитрозробленна» партія, для якої ключове — це політичні дивіденди. Рік тому пообіцяли політичні дивіденди вчителям, 4 тисячі доларів, і вже про це забули. Кажуть зараз про політичні дивіденди 300% надбавки лікарям, не знаючи, що лікарі отримали від 8 до 280 гривень за березень-квітень так званої надбавки. І зараз ця «хитрозробленна» фракція намагається залишити лікарів без соціальної виплати, тому що всі, хто не закінчував Трускавець, знають, що немає інвалідності по інфекційній хворобі», — заявила Геращенко.

Вона додала, що зараз збирають підписи лікарів, щоб всі, хто лікує коронавірус, отримали виплати.

Після цього слово взяв Данило Гетманцев з «Слуги народу», який попросив регламентний комітет розібратися, чи має право депутат називати фракцію «хитрозробленною».

«Я як доктор юридичних наук і професор Київського національного університету Шевченко не зовсім розумію термін» хитрозробленна фракція» в нашому парламенті. Але добре розумію, що таке хамство, що таке зарозумілість, що таке брехня, яка постійно виходить від однієї з фракцій парламенту. Я прошу, щоб мій виступ був сприйнятий як заяву в регламентний комітет, і регламентний комітет розібрався, чи має право депутат називати так фракцію, що таке взагалі «хітрозробленний»- парирував Гетманцев на випад Геращенко.

 

Повне засідання позачергової сесії Верховної Ради від 07.05.2020 

 

Як ми уже розповідали, абсолютного чемпіона світу Олександра Усика і чемпіона світу за версіями WBA, WBC і WBO Василя Ломаченка внесли в базу «миротворця».